Inzameling noodhospitaal Vilvoorde

Nu zaterdag 28/03 en zondag 29/03, telkens tussen 14u en 16u kan je aan verschillende scoutslokalen allerhande (medisch) materiaal komen afzetten. Enkele voorwaarden:
- Doe dit in gesloten zakken (geen los materiaal)
- Kom alleen of max met 2 uit hetzelfde gezin
- Geen contact zoeken met de lokale medewerkers
- Geen materiaal afzetten buiten de uren

Dit materiaal kunnen de huisartsen gebruiken:
- beschermingspakken
- handschoenen (enkel nitril, doos mag open zijn)
- mondmaskers FFP2 of FFP3 (staat er vooraan of op de doos opgeschreven, MOET in volle doos of verpakt in plastic)
- handgel
- pompjes handzeep
- gelaatsmaskers
- alcoholswabs

Dit materiaal kan Stad Vilvoorde gebruiken voor het nieuwe noodziekenhuis:
- persoonlijk beschermingsmateriaal (gesloten verpakkingen wegwerpoverals, FFP2 maskers en wegwerphandschoenen)
- tablets
- puzzels
- leesboeken
- waterkokers
- microgolfovens

Dit doen we in samenwerking met Huisartsen Noordrand en verschillende scoutsgroepen. Een overzicht van alle locaties vind je op de volgende kaart: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1NcOf8PNgICGCQpgK3q4MSKOwQGm0Veor

Deze actie wordt ondersteund door de huisartsenvereniging die mee borg staat dat de ingezamelde materialen verdeeld worden onder de zorgvertrekkers die er het meeste nood aan hebben.(triagecentrum, verpleegkundigen, zorgkundigen, ...